Připravili jsme pro vás slevu -20% na veškerý bytový textil (v nabídce bytového textilu naleznete více než 6 000 produktů). Použijte kód SLEVA20 a sleva je vaše! Akce trvá od 13.9. - 16.9.2024.

Jak si i během tropických nocí užít dokonalý spánek

Léto pomaličku ale jistě přichází, ale s letními radovánkami přichází i noční můra více lidí a to neklidný spánek během tropických nocí.

Znáte to...

Jste unaveni po celém dni letních radovánek a už se neumíte dočkat odpočinku v posteli. Ale kromě otravného komára vás přivádí do šílenství ještě jedna věc. Nekonečné přehazování se, a ne a ne se dočkat vysněného spánku.

S tím bychom vám uměli zčásti pomoci.

Kromě osvědčených rad, jako například větrat jen během noci, přes den mít okna a závěsy co nejvíce pozavírané a místnost zatemněnou, jíst lehká jídla a použít vychlazený termofor, je tu ještě jedna velmi důležitá věc! Kvalita ložního prádla.

Zelenou má bavlna, bavlněný satén i bambus

Ideální ložní prádlo je chladivé, prodyšné a výborně odvádí pot.

Na jaké materiály se zaměřit?

Některé materiály povlečení jsou vhodné pro použití během zimních měsíců. Například flanel má vyšší vlas, který navozuje téměř okamžitě fantastický pocit tepla. Ve flanelovém povlečení byste však zřejmě nechtěli strávit tropickou noc.

Během léta se tak k nejoblíbenějším materiálům řadí 100% bavlna, bavlněný satén a také bambus.

Vyměňte peřinu za tenký přehoz nebo přikrývku

S klidným svědomím můžete do skříně odložit i svou peřinu.

Určitě se nezlobí, pokud ji na pár letních dnů vyměníte za tenkou přikrývku z bambusu, která výborně chladí a dobře saje vlhkost či pot.

Posloužit může také dobře i tenoučký přehoz na postel.

 

 

I barva dopomůže příjemnému spánku.

Pokud váháte nad barvami a univerzálnost nábytku vám umožňuje barevné experimenty, výbornou volbou jsou odstíny zelené a modré barvy, které přirozeně evokují chlad. Modrá a tyrkysová barva navodí přímořskou atmosféru, se zelenou se i ve snech vyberete na toulky do hor.

Tak co? Pomohli jsme vám? Doufáme, že ano a vy si můžete nerušeně užívat krásy letních dnů se vším, co k tomu patří.