Připravili jsme pro vás slevu -20% na veškerý bytový textil (v nabídce bytového textilu naleznete více než 6 000 produktů). Použijte kód SLEVA20 a sleva je vaše! Akce trvá od 13.9. - 16.9.2024.

Jak si noblesně zařídit koupelnu

Znáte to, ráno zvoní budík a vy musíte vstávat do nového dne a připravit se na každodenní povinnosti. Nebo opačný případ, právě jste přišli z práce nebo výletu, den se chýlí ke konci a potřebujete se připravit do postele. V obou případech navštívíte koupelnu, a právě proto by tato místnost měla být vkusně a prakticky zařízená.

Nejnovější trendy

V koupelně by, stejně jako v jiných místnostech, měly dominovat přírodní materiály jako dřevo, kámen nebo keramika. Barevné provedení by mělo být v jemných zemitých barvách nebo nadčasové černé.

Noblesní koupelna

Zařízení

Zabudované vany postupně nahrazují volně stojící a sprchový kout bývá oddělen pouze skleněnou stěnou nebo nepromokavým závěsem. Klasická závěsná umyvadla jsou postupně nahrazována umyvadly na desce, která disponují širokou škálou materiálů. Můžete si vybrat keramická, skleněná, kovová nebo dokonce mramorová. Na desku pak můžete umístit doplňky jako designové dávkovače mýdla nebo misky na mýdlo.

Důležitou součástí koupelny jsou ručníky a osušky. Dnes už máme možnost vybírat z různých barev a tvarů. Nejdůležitější je však výběr materiálu, tak si pojďme představit nejpoužívanější typy:

Bambusové ručníky: Bambus je přirozeně antibakteriální, hypoalergenní a velmi měkký na dotek. Má vysokou absorpci a je šetrný k životnímu prostředí, protože bambus je rychle obnovitelný zdroj. Ručníky z bambusu mají také dlouhou životnost a dobré termoregulační vlastnosti.

Ručníky z mikrovlákna: Mikrovlákno je syntetický materiál vyrobený z velmi tenkých vláken, obvykle polyesteru nebo nylonu. Jedná se o rychleschnoucí materiál, který je mimořádně savý. Je také jemný na dotek a často se používá pro sportovní nebo cestovní ručníky, protože nezabírá mnoho místa a rychle schne.

Nejčastějším a nejoblíbenějším materiálem je bavlna. Bavlna je měkká, přirozeně absorpční a prodyšná. Je odolná a dobře snáší praní, což z ní činí ideální materiál pro ručníky.

V naší nabídce najdete i jedinečné bavlněné ručníky z kolekce polské návrhářky Evy Minge. Jedná se o nádherné ručníky, které dodají jiskru luxusu každé koupelně. Díky elegantnímu dárkovému balení jimi můžete potěšit nejen sebe, ale i vaše blízké.

Eva Minge sada ručníkůEva Minge ručníky v dárkovém balení

Podložka do koupelny

Neméně důležitou textilií v koupelně je podložka. Je třeba vybírat pečlivě. Vhodně vybraná podložka ochrání vaši koupelnu před přebytečnou vodou, oživí prostor a vás ochrání před pádem z uklouznutí. Nejpoužívanějším materiálem podložek je bavlna kombinovaná s polyesterovým protiskluzovým spodkem nebo čistá bavlna. Tento typ podložky najdete v různých barevných variacích a tvarech, takže se snadno přizpůsobí každé koupelně.

Náš tip

Žádná koupelna se neobejde bez odpadkového koše, držáku na kartáček, misky na mýdlo, toaletního kartáče a nádoby na tekuté mýdlo. Pokud všechny tyto prvky sladíme do jednotného stylu a barvy, krásně tím dotvoříme celý dojem koupelny. U nás najdete hned několik takových sad. Na výběr máte různé barevné variace s povrchovou úpravou v dekoru dřeva nebo elegantní variace s chromovou povrchovou úpravou. Výběr je jen na vás!

Sada koupelnových doplňků