Připravili jsme pro vás slevu -20% na veškerý bytový textil (v nabídce bytového textilu naleznete více než 6 000 produktů). Použijte kód SLEVA20 a sleva je vaše! Akce trvá od 13.9. - 16.9.2024.

Trendy, které dodají vašemu domovu nádech luxusu

S příchodem nového kalendářního roku se objevilo několik interiérových trendů. Do popředí se dostává také ekologie, která už není jen v šatníku. Jak je vhodné zařídit si domov, aby vypadal jako z katalogu?

Nesmrtelný minimalismus, ale i barvy s nádechem bombónu.

Ne nadarmo se říká, že Japonsko je zemí budoucnosti. Platí to i pro trendy v interiérovém designu, který nám nabízí hned dvě varianty. Na své si přijdou zejména milovníci minimalismu, který je pro tuto zemi typický. Styl japandi se vyznačuje nejen jednoduchostí, ale také vysokou kvalitou a útulností. Pokud zařizujete nový byt nebo dům, doporučujeme dodržovat tříbarevné schéma. Můžete si ho představit jako maximálně tři barvy, které uklidňují vaše smysly. Obecně se lidem vybaví bílá nebo šedá, ale klidně si s nimi pohrajte.

U barev zůstaneme i pro další styl kawaii. Ten je úplným opakem japandi, protože se vyznačuje pastelovými barvami, které zanechávají dojem dětské japonské pohádky. Dominují mu zejména barvy jako pudrově růžová, mátová nebo světle modrá. Použití tohoto stylu se doporučuje zejména v pokojích pro děti nebo dospívající. Kromě toho může být vhodný i do kuchyně, protože ji příjemně rozzáří.

Pokud však zařizujete ložnici, doporučujeme držet se minimalismu, protože pastelové barvy mohou působit rušivě. Bílá barva má wow efekt také v obývacím pokoji, protože prostor rozjasní a opticky zvětší. Pokud máte pocit, že váš obývací pokoj v kombinaci s bílými stěnami příliš nevynikne, můžete jej sladit s dekorativními polštářky z naší nabídky. Styl japandi příjemně sjednocuje polštářek s květinovým potiskem, který si můžete objednat v různých velikostech. Pokud se nebojíte experimentovat, je pro vás dobrou volbou polštářek kulatého tvaru z řady VELVET, který nabízíme v různých barvách.

Ekologie jako správná volba

Ekologie se v posledních letech dostává do popředí zájmu. Podle našeho názoru však nejde jen o šatník nebo kosmetiku. Můžete se jí obklopit i v prostorách, kde trávíte většinu času.

 

Pokud jde o bytové dekorace, doporučujeme volit přírodní materiály. Proto budou největším trendem materiály ze dřeva, bambusu, ratanu nebo kamene. Do oken si můžete pověsit lněné závěsy, zatímco vlněné koberce vám na podlaze zahřejí nohy. Trendem jsou také rohože z mořské trávy v koupelně. Měkký kobereček v barvě hořčice, který najdete v našem online katalogu, může vašemu domovu dodat ekologický nádech. Její využití je zejména do koupelny, aby vám nohy zůstaly v teple i po studené sprše. Zahřát se můžete také s chlupatou dekou se strukturou kožešiny, kterou nabízíme v různých barvách.

 

Vintage styl jde ruku v ruce s ekologií. Pokud jste jeho příznivci, ratanový nábytek je pro vás tou správnou volbou. Nejenže obklopíte svůj obývací pokoj ekologicky šetrnými materiály, ale také do něj vnesete kousek Japonska. Právě tento druh nábytku je typický pro japonské domovy. Výjimkou nejsou ani ratanové dekorace, mezi něž patří koše různých velikostí, které slouží jako úložný prostor v ložnici, dětském pokoji nebo předsíni.

Jedním z horkých trendů je umění, které může být pojato i ekologickou formou. Proto máme v naší nabídce dřevěné obrazy, které oživí všední místnosti, jako je kuchyně nebo obývací pokoj. Můžete je sladit společně s dřevěnými stropními svítidly, díky nimž budete mít doma pocit, že se nacházíte v útulné chatě v horském prostředí.

Efekt džungle

Před letní dovolenou si můžete zpříjemnit život trochou exotiky ve vaší domácnosti. Rostlin není nikdy dost, o čemž svědčí i letošní obliba popínavých rostlin. Své místo najdou zejména v obývacím pokoji kolem krbu nebo v knihovně. V kuchyni můžete rostliny zavěsit ke stropu a vytvořit tak efekt džungle. To se doporučuje zejména v domácnostech s vysokými stropy.

Obývací pokoj nebo ložnici můžete také vybavit palmami pro exotický nádech. Na jejich výšce nezáleží, mohou sahat až ke stropu. Zelená barva platí také pro monstery a fíkusy. Pokud si k nim pořídíte pěkný keramický květináč, získají parapety zcela nový rozměr. Naším tipem je sada čtyř keramických květináčů, které dodají vašemu domovu nádech luxusu. Pozornost návštěvníků můžete upoutat také tím, že některou z těchto exotických rostlin zakomponujete do své chodby.

Pokud rostliny umístíte do blízkosti oken, můžete exotický efekt doladit také našimi závěsy s přírodní tematikou. Patří mezi ně zatemňovací závěsy, které vám poskytnou dostatek soukromí.

Jedním z nejžhavějších trendů letošního roku jsou zrcadla. Na jejich velikosti nezáleží, jde o to, aby váš interiér získal pocit luxusu. Jsou typická nejen pro koupelnu a ložnici, ale také pro obývací pokoj. Právě zrcadlo s honosným rámem může zcela změnit jeho běžné vnímání. Do ložnice se doporučuje zakomponovat velká zrcadla, která způsobí efekt rozjasnění místnosti. Pokud jde o koupelnu, doporučuje se více si pohrát s kreativitou. Naším favoritem je zrcadlo z naší nabídky, které je vyrobeno s jedinečným bronzovým ažurovým rámem. Výsledný efekt dotvářejí drobné krystaly, které jsou umístěny na pravém horním a levém dolním rámu. Pokud chcete zachovat jednoduchost, můžete si ho pořídit také ve stříbrné barvě.

Zajímavou možností, jak rozzářit svůj domov, jsou také zrcadlové dekorace na zeď. V našem online katalogu nabízíme tuto formu dekorace v podobě listů, které mohou spojit výše uvedený trend s nádechem ekologie.

 

Světla, prosím!

Jednou z nejčastějších podmínek při koupi bytu nebo domu jsou prostory s dostatkem světla. Pokud však nepatříte mezi šťastlivce, kterým se podařilo získat vysněný domov, můžete světlo doplnit vhodnými doplňky.

Nový rozměr získávají také stropní svítidla, jejichž možnosti se v dnešní době neomezují. Vaši kuchyň mohou zdobit také keramické svícny a lampy, o které v Noblese není nouze. Pokud chcete experimentovat, můžete osvětlit i exteriér svého domu jako luxusní hotel. Pro tuto příležitost máme v naší nabídce řadu zahradních lamp, které můžete přizpůsobit svému stylu. Největším must-have jsou moderní fasádní lampy, díky kterým váš dům nikdo nepřehlédne.

 

 

 noblese-logo_full (4)