Připravili jsme pro vás slevu -20% na veškerý bytový textil (v nabídce bytového textilu naleznete více než 6 000 produktů). Použijte kód SLEVA20 a sleva je vaše! Akce trvá od 13.9. - 16.9.2024.

Trendy v obýváku, které v roce 2023 musíte mít

Překvapí Vás, co se vrací do módy!

V roce 2023, ve kterém již platí nová designová pravidla. V obýváku bude hitem, že staré dobré věci se opět vracejí do módy. Pojďte se s námi podívat, co je právě teď in.

Oblouky jsou zpátky!

Ostrým a hranatým tvarem odzvonilo. Oblouky hlásí svůj velký návrat a budeme je vídat všude. Měkké, široké oblouky nebo dokonce zaoblené rohy jsou ideální pro zjemnění místnosti a učiní ji příjemnější a útulnější. Sedačky, konferenční stolky, dokonce malovaný oblouk na stěně jsou staro - novým trendem. Křivky jakéhokoli druhu jsou skvělým způsobem, jak zjemnit váš interiér, protože odvádějí od drsných linií. Navíc, křivky mohou pomoci prodloužit prostor.

 

Noční lampy do obývacího pokoje

Co se zdá na první pohled jako hloupost, je novodobý trend. Stojící malé lampy už nejsou zajímavé jen v ložnici. Naopak. Menší typy osvětlení si ptá i obývací pokoj. Odbornice pro svícení a design Scarlett Hampton říká: „V roce 2023 nespoléhejte jen na jedno stropní světlo. Navrstvíme úrovně osvětlení z několika zdrojů i pomocí stolních lamp.“ Přidáte obývacímu pokoji zcela nového ducha, který vnese do vašeho domova teplé a světlé prostředí.

 

Zrcadla

Je to opět trochu překročení hranic. Ale správným směrem. V roce 2023 do obývacího pokoje patří i zrcadla. Ale pozor, je dobré je ladit do starožitnějších nebo ozdobných a moderních rámů. Protože běžná zrcadla jen tak zavěšená jako na chodbě nebo v ložnici by v obýváku mohla vybudovat pocit luxusnějšího kadeřnictví. S dobrým rámem však budete na vrcholu letošních trendů.

 

Popínavé rostliny

Možná je pěstovala v obýváku i vaše babička, ale v příštím roce budou trendem iv moderním interiéru. Můžete jít cestou pěstování popínavých rostlin kolem knihovny, popřípadě krbu. Nebo vykročte odvážněji do zeleně a přinést do obývacího pokoje atmosféru džungle. Toho můžete dosáhnout zavěšením rostlin ze stropu nebo výběrem vysokého prostoru a nechat rostliny volně růst směrem dolů.

Umění ožívá

Designérka Jean Lin mluví o návratu poctivých starožitných kousků. Trendem je cokoli, co přinese skutečné fragmenty umění a minulosti do vašeho domova. Ručně tvořené vázy nebo sbírky umění, které nesou v sobě patinu let. Ne, nejde o vintage, ale o skutečné kousky dýchající historií, která léty nabírá na ceně. Klasické obrazy na plátně jsou vysoce ceněné a v roce 2023 představují super trendy pro výzdobu obývacího pokoje.

 

 

 

 noblese-logo_full (4)