Připravili jsme pro vás slevu -20% na veškerý bytový textil (v nabídce bytového textilu naleznete více než 6 000 produktů). Použijte kód SLEVA20 a sleva je vaše! Akce trvá od 13.9. - 16.9.2024.

Výběr správného lustru

Lustry... posvítíme si na váš domov

Výběr správného lustru nemusí být tak snadný, jak se na první pohled zdá. Měli byste vzít v úvahu řadu faktorů, včetně velikosti místnosti nebo výšky stropu. Pokud se budete řídit několika základními pravidly, rozjasníte svůj interiér a vytvoříte funkční osvětlení pro různé účely.

Čím větší místnost, tím větší lustr

Velmi důležitým parametrem je také velikost místnosti. S větší plochou by měla růst i velikost svítidla nebo počet svítidel. Velký lustr v malé místnosti ji zmenší a stísní, zatímco příliš malý lustr ve větší místnosti bude působit ztraceně a neúměrně. Jeden centrální lustr lze také vhodně doplnit nástěnnými nebo stojacími lampami. Pokud je váš strop spíše nižší, sáhněte místo lustru po stropním svítidle.

Ještě několik rad...

Snažte se umístit světlo tam, kde je skutečně potřeba, a udržujte nižší úroveň okolního světla. Při navrhování prostoru nezapomínejte na sílu přirozeného světla. Nejdůležitější je, že osvětlení ovlivňuje to, jak se v prostoru cítíte.

Jaký typ lustru zvolit?

Křišťálové lustry

Okouzlující křišťálové lustry jsou tou správnou volbou pro milovníky půvabu. Tyto lustry se nejčastěji používají ve velkých recepcích, luxusních saloncích a prostorných místnostech. Hodí se spíše do interiérů s vysokými stropy. Pokud jste příznivci elegantních a třpytivých dekorů, pak jsou křišťálové lustry pro vás to pravé!

Lustry se stínidlem

Tyto lustry jsou vybaveny látkovým nebo skleněným stínidlem. Stínící lustry pro tlumené osvětlení při večeři vytvářejí velkolepou atmosféru vhodnou pro tradiční domácnosti.

Díky měkkému světlu se samozřejmě používají i v ložnici, kam vnášejí pocit klidu.   

Moderní lustry

Tyto lustry jsou nejvhodnější pro příznivce moderních a jednoduchých stylů interiérového designu. Základem je jednoduchost, převládají geometrické tvary.

Stropní svítidla

Tato svítidla jsou vhodnější pro místnosti s nízkými stropy. Tyto typy svítidel se vzhledově značně liší od křišťálových lustrů nebo jiných klasických lustrů. Moderní stropní svítidla se většinou vyrábějí v dokonale pravidelných tvarech. 

Boho styl

Pokud jste také příznivci tohoto stále populárnějšího stylu, neváhejte sáhnout po přírodních materiálech a vyberte si například lustr ze dřeva nebo juty. Taková souhra s přírodou vytvoří ve vašem domově nádhernou atmosféru

.